De eerste desktop filament extrusie-machine

Persbericht

Schermafbeelding 2015-09-16 om 14.36.07Nederlandse startup 3devo kondigt de lancering aan van de NEXT 1.0 – De eerste desktop filament extrusie-machine om zelf eenvoudig filament van industriële kwaliteit maken.

De populariteit van 3D printen heeft de laatste tijd een enorme vaart genomen. Niet alleen in de grote industrieën, maar tegenwoordig kan ook bijna elke consument een 3D printer aanschaffen en zijn digitale 3D modellen omzetten in tastbare objecten. Een 3D-printer is een apparaat dat op basis van digitale “bouwtekeningen” (computerbestanden) driedimensionale objecten kan produceren. Dit gebeurt door een filament (kunststofdraad) te laten smelten en het gewenste object laag voor laag op te bouwen. De oplevering van 3D-prints van hoge kwaliteit is sterk afhankelijk van het type filament dat voor het opbouwen van het model wordt gebruikt. Filament is als het ware de inkt voor een 3D printer. Filament komt vaak in de vorm van plastic en is opgerold op een spoel die aangesloten dient te worden aan de 3D printer. Enkele van de veel gehoorde bezwaren die kleven aan het huidige 3D-printen zijn de hoge productiekosten, het gebrek aan voldoende keuze van materiaalsoorten en de hoge mate van verspilling.

De opkomst van 3D printers heeft tot gevolg dat bedrijven en consumenten, naast het zelf creëren van 3D-prints, ook graag zelf hun eigen filament willen produceren zonder gebruik te hoeven maken van grote en dure industriële filament extruders. De vraag naar een gebruiksvriendelijke machine die wel de professionele kwaliteit levert die gebruikers gewend zijn van kant-en-klaar filament is duidelijk aanwezig.

3devo is daarom trots op de “Kickstarter Campagne” van de NEXT 1.0, een professionele en betaalbare oplossing voor het zelf produceren van filament.
Kickstarter is een nieuwe manier om creatieve en revolutionaire projecten uit verschillende domeinen, waaronder technologie te financieren. Deze projecten worden middels Kickstarter direct ondersteund door mensen die willen bijdragen aan een betere toekomst. Dit zogenaamde “crowdfunding” platform werd in 2009 gelanceerd, en maakte het tot nu toe voor 10 miljoen mensen mogelijk om zich voor meer dan 2 miljard dollar te verbinden aan de financiering van 90.000 projecten.

Over 3devo
3devo, een “tech-startup” gevestigd in Utrecht, is opgericht als nieuwe onderneming van het werktuigbouwkundig ingenieursbureau Devoteq. De visie achter onze filament extruder – de NEXT 1.0 – komt overeen met de algemene visie van Devoteq: “Creëren van toekomst veranderende oplossingen met passie en inzet.” Met de NEXT 1.0 willen we, gebruikers van over de hele wereld, met beperkte middelen een creatieve oplossing aanbieden. Onze klanten in staat te stellen om met de filament extruder de best mogelijke resultaten tegen lagere kosten te verkrijgen is ons belangrijkste doel.
De NEXT 1.0 is op dit moment klaar om in productie te gaan. 3devo heeft daarom onlangs een Kickstarter campagne gelanceerd, met als doel om het productieproces te financieren. Donateurs die via Kickstarter het product aanschaffen, komen als eerst in aanmerking voor de NEXT 1.0.
Meer informatie over de NEXT 1.0 en hoe u ons kunt steunen met het starten van de grootschalige productie van de NEXT 1.0 is beschikbaar op onze Kickstarterpagina.