Run op 3D domeinnamen

Persbericht

Domeinnamen zoals www.3dprinter.nl stijgen rap in populariteit. Mijndomein, de grootste onafhankelijke domeinspecialist van Nederland, signaleerde de afgelopen drie jaar een enorme stijging van domeinnaamvariaties met 3D én printen. Velen zijn nog niet live, maar domeinjagers en vooruitziende consumenten claimen nu al alle mogelijke variaties met daarin het woord 3D en print, om er hopelijk op korte óf lange termijn hun slag mee te slaan. De domeinnaam ‘3D’ is zelfs op alle reeds bestaande extensies, dat zijn er momenteel circa 160, uitverkocht.

Ook onder consumenten, die voornemens zijn een domeinnaam te laten registreren, zijn zoekopdrachten met 3D en printen de afgelopen periode enorm gestegen. In de speciale domeinchecker van Mijndomein, waarin men kan controleren of een domeinnaam met een bepaalde extensie nog beschikbaar is, is ‘3Dprinter’ veruit de populairste zoekterm. In 2013 werd deze zoekterm maar liefst 267 keer ingevoerd t.o.v. 104 keer in 2012. Hiermee geniet de zoekterm ongeveer evenveel populariteit als bijvoorbeeld ‘bitcoin.nl’ en ‘smartwatch.nl’. Andere gewilde 3D-domeinnamen zijn ‘3dprint’, ‘3dprinting.nl’, ‘3dprinten.nl’ en ‘3d.nl’, welke de afgelopen jaren ook veelvuldig werden opgezocht.

image

Claimen vóór succes
Op 19 augustus jongstleden kopte NU.nl¹ dat consumenten pas over vijf tot tien jaar gaan 3D printen. Bij Mijndomein zijn er al meer dan 1000 domeinnamen geregistreerd waarin 3D in de naam is opgenomen. Servaas Raedts, Manager Klantbeleving bij Mijndomein ziet vaker dat domeinnamen pas in een later stadium populariteit genieten, terwijl zij in het beginstadium voor een klein prijsje zijn geclaimd. “Het is eigenlijk een kwestie van er op tijd bij zijn, of misschien wel speculeren op het toekomende succes van een domeinnaam. Zo zagen we direct na de bekendmaking van de inhuldiging van onze Koning dat alle varianten op het woord Koningsdag gevolgd door een jaartal zijn geregistreerd”.’Zo zijn www.koningsdag2014.nl t/m www.koningsdag2040.nl allen reeds geregistreerd.

Kansen door komst extensies
Consumenten die hun slag nog willen slaan, dienen creatief te zijn of te beschikken over een goed gevulde portemonnee, aldus Servaas Raedts. “Extensies als ‘.nl’, ‘.com’. en ‘.eu’ zijn in combinatie met 3D-printers veelal bezet, maar met de vele nieuwe extensies die er de komende periode worden gelanceerd, kunnen consumenten alsnog een relevante 3D-domeinnaam claimen”. De meest populaire nieuwe extensies welke nog niet live staan zijn ‘.shop’, ‘.store’, ‘.amsterdam’, ‘.online’ en ‘.frl’. De extensie ‘.3D’ laat vooralsnog nog even op zich wachten.

Over Mijndomein.nl
Mijndomein is de grootste onafhankelijke domeinspecialist in Nederland. Sinds de oprichting in 2003 heeft het bedrijf bijna 600.000 domeinen geregistreerd voor bijna 200.000 klanten. Mijndomein is innovatief en daardoor marktleider in Nederland. 96% van alle klanten beveelt Mijndomein aan. Ook is Mijndomein maatschappelijk betrokken doordat zij vele goede doelen voorziet in gratis webhosting. Als het aan Mijndomein ligt, heeft elke Nederlander straks een eigen website.