3D-prints te koop bij de Hema

Hema verkoopt naast rookworsten, kleren en verzekeringen nu ook 3D-geprinte accessoires. Voor wie het nog te vroeg is om een 3D-printer te kopen om zelf telefoonhoesjes of sieraden te printen, kan deze nu ook bij de Hema kopen. Het kopen van een 3D-printer blijft voor de meeste mensen een te grote investering. Hema hoopt hiermee op die vraag in te spelen. Prijzen van de bij Hema te printen accessoires liggen rond de twintig en dertig euro.

Waar je voorheen bij de Hema.nl je eigen fotoboeken, t-shirts, en taartprints kon kopen is het naar Hema’s eigen zeggen niet verrassend dat ze nu ook de markt van 3D-printing induiken. Dit omdat daarmee klanten zoveel mogelijk gepersonaliseerde producten kunnen kopen.

Schermafbeelding 2014-03-21 om 12.38.37

Hema is de eerste grote winkelketen in Nederland die dergelijke printdiensten aanbiedt; niet eerder waren 3D-producten bij zo’n bekende winkel te koop. Je kon al eerder  3d-printers kopen bij de Bijenkorf maar nog geen kant-en-klare prints. Het laat zien dat 3D-printen niet alleen de industrie en wetenschap bedient, maar ook de particuliere koper uitkomst kan bieden voor het huishouden. De verwachting is dat de prijzen van deze printers de komende jaren snel zullen dalen.


Wat is er allemaal te koop?
Door de flexibele mogelijkheden die 3d-printen te bieden heeft kan je bij Hema producten met je eigen naam bestellen. Via een online programma kan je dit eenvoudig zelf doen. Het resultaat kan later worden opgehaald in de winkel. De Hema is dus de eerste keten in Nederland die deze 3D printing dienst aanbiedt. Voorbeelden zijn sieraden zoals kettingen met naam en telefoonhoesjes. In oktober heeft Neiman Marcus in de Verenigde Staten al een samenwerking met 3D-printing bedrijf Shapeways een vergelijkbare dienst op poten gezet, om 3D-geprinte sieraden collectie toe te kunnen voegen aan hun online shop.

Link naar de verkoop site van Hema