Ultimaker ‘Dual extrusion kit’ verkrijgbaar

Ultimaker BV, bekend van de zelfbouw 3d printers en open source community, lanceerde 23 augustus een belangrijke upgrade voor de Ultimaker 3d printers. Een zeer gewilde upgrade voor de huidige bezitters van dit type printer en een belangrijke uitbreiding van het Ultimaker assortiment.

Dual extrusionultimaker1
De Dual extrusion kit maakt het nu mogelijk om, door middel van een dual head contructie, in twee kleuren te printen. Het was al vanaf 5 augustus 2013 mogelijk om een pre-order te plaatsen maar vanaf 23 augustus is deze uitbreiding beschikbaar voor iedereen. Volgens Ultimaker kost het ongeveer 3 tot 5 uur om deze kit zelf in te bouwen.

De Dual extrusion kit wordt nog wel als “experimenteel” verkocht. Voor de early adopters is de kit te koop  voor het bedrag van €195,- excl. BTW.

Feedback
Ultimaker geeft aan dat het support team bereid is om gebruikers hulp te bieden bij eventuele uitdagingen. Daarnaast is er binnen de community ruimte om ervaringen te delen en hulp te bieden. Gezien de experimentele status van de kit, is het denkbaar dat het niet lang meer zal duren voordat deze upgrade door ontwikkelt tot een definitief product. Eerste ervaringen wijzen bijvoorbeeld op onvolledige informatie betreft het instellen van het printgebied. De default instellingen moeten bij een upgrade worden aangepast op de nieuwe configuratie.

Meer informatie: Ultimaker Community

ultimaker2