Ultimaker 3d-print recordpoging!

Bron: Ultimaker

Open source 3d-printer organisatie Ultimaker wil een statement maken. Ultimaker die zich als pionier beweegt in de wereld van 3d-printen wil door middel van een recordpoging laten zien dat 3d-printen een industriƫle revolutie teweeg zal brengen en zelfs voor consumenten interessant is geworden. Hier streeft Ultimaker al vanaf het begin naar onder andere door de Ultimaker printer open source te maken.

“Als pionier of early adopter in de nieuwe revolutie van DIY 3D printing, ben je uitgenodigd om mensen te laten zien dat er een revolutie op komst is.”

Door iedereen die in het bezit is van een open source 3d-printer op te roepen, probeert Ultimaker als recordpoging een groot aantal 3d-printers bij elkaar te krijgen. Hiermee willen ze zoveel mogelijk printers op een rij laten zien. Aangezien de inschrijving gesloten is lijkt het er op dat ze hun doel makkelijk gaan halen. Inschrijven is nog niet helemaal uitgesloten. In overleg kan er nog gekeken worden of inschrijving mogelijk is. Er is ook media uitgenodigd om getuige te kunnen zijn van dit record.

Behalve gratis toegang tot het seminar verzorgt de organisatie ook de plastics, 3d-scanners en stroomvoorziening. Om deel te kunnen nemen is vertoon van je inschrijving en een open source licentie printer nodig.

Het event speelt zich af tijdens het 3D printing seminar op 25 oktober.

Wellicht dat dit soort initiatieven aan de massa doen doordringen hoe groot 3d-printen kan worden. Dat lijkt ook het doel van Ultimaker.