HP komt met revolutionaire producten

Hewlett-Packard (HP) kwam vandaag met een aankondiging van de nieuwe Sprout PC, een computer met ingebouwde 3d-scanner, en een supersnelle 3d-printer die in 2016 te koop zal zijn. HP laat met deze producten zien wat de visie van het bedrijf is als het gaat om 3d-printen en scannen.

Schermafbeelding 2014-10-30 om 16.07.21

Beide producten maken deel uit van een strategie waarbij de digitale wereld beter aansluit op het echte leven. Met behulp van een desktop 3d-scanner kan iedereen met gemak 3d scans maken. Daarnaast biedt de 3d camera tal van mogelijkheden als het gaat om interactie van computer en werkomgeving. Deze strategie is aangekondigd als “blended reality“.

HP legt de lat hoog en ziet ruimte voor verbetering als het gaat om snelheid, textuur, kleur, kwaliteit, flexibiliteit en kosten. Dit zijn grotendeels de zwakke plekken van huidige 3D-printers. Of het revolutionair zal zijn en of HP hierin innovatief is moet nog blijken. Met een nog onbekende lanceerdatum ergens in 2016 heeft de concurrentie nog ruim een jaar de tijd om met vergelijkbare alternatieven te komen. De belofte van een 10 keer snellere printer is in ieder geval al gemaakt en een mooi vooruitzicht voor de techniek van 3D-printen.

Sprout PC
Deze computer valt onder een nieuwe HP productcategorie die aansluit op de veelbelovende 3D-printer. De Sprout PC heeft een 23 inch beeldscherm met ingebouwde (overhead) 3D-scanner bovenop het beeldscherm. Deze scanner bevat ook een projector waardoor interactie met werkgebied mogelijk is. De scanner geeft input aan de computer, de projector de output zodat deze twee samen een interactieve ervaring kunnen creƫren voor de gebruiker. De Sprout PC werkt met Windows 8 en zal vanaf 9 november te koop zijn in Amerika en gaat vanaf vandaag in de voorverkoop.

Schermafbeelding 2014-10-30 om 16.08.18

HP geeft aan dat de applicaties zullen moeten bijdragen aan de gebruikerservaring en mogelijke toepassingen van de systemen. Zo zal HP zelf komen met het platform Workspace dat basisfunctionaliteiten als scannen en bewerken biedt. Er is ook een SDK voor Workspace zodat ontwikkelaars zelf software kunnen schrijven voor dit platform.