Ground3d print hoofd Giel Beelen voor Serious Request

Ground3d, het platform voor 3D-printen, biedt het 3D-geprinte hoofd van Giel Beelen als spaarpot aan tijdens de 3FM Serious Request Veiling 2013.

Woensdag 18 december opent het Glazen Huis in Leeuwarden. Tijdens de Serious Request Veiling, die vanaf dan gehouden wordt, worden unieke producten en diensten aangeboden die niet in winkels te verkrijgen zijn. Dit jaar haalt Serious Request geld op voor het Rode Kruis en vraagt aandacht voor kinderen die sterven door diarree: let’s clean this shit up.
‘‘De veilingstukken kunnen niet gek genoeg zijn’’, zegt de organisatie van Serious Request. Daarom is Ground3d ingeschakeld om een uniek veilingitem te ontwikkelen. Zodoende kwam Ground3d met het volgende idee: een kopie van het hoofd van Giel Beelen, 3D-geprint, dat zal dienen als spaarpot. Dit unieke item is voor degene met het hoogste bod. Daarnaast kan iedereen ook een bod uitbrengen om een kloon van zichzelf te laten maken. De hoogste bieder ontvangt dan het volgende: een 3D-scan van zijn of haar eigen hoofd, of van iemand anders natuurlijk, wat vervolgens daadwerkelijk 3D-geprint zal worden.

zfP4qjTPX166hVcp0csPVjjdW_eU0KNhGqcH-A7l1rM,NX87m13MTtGMfJWam031RgPJXlKOqw5KvcOIeyxX38c

Gisteren was het ‘spaarhoofd’ te zien in de uitzending van Pauw & Witteman. Voor de uitzending was het hoogste bod op het hoofd van Giel €100,-. Binnen een uur was het bedrag opgelopen tot €1250,-!

Hoe werkt 3D-printen?
Vorige week ging Ground3d naar de studio van 3FM in Hilversum om het hoofd van Giel in te scannen. Dit werd gedaan met een zogeheten handscanner, waarmee elk detail van het hoofd van Giel ter plekke kon worden gescand. Zo ontstond op het laptopscherm een 3D-bestand; het hoofd van Giel werd zo gedigitaliseerd. Ground3d heeft dit digitale 3D-bestand tot een digitale spaarpot bewerkt. Dit bestand werd vervolgens 3D-geprint in een soort zandsteen materiaal door een industriële printer in een 3D-printfabriek.

Bij een 3D-printer moet niet worden gedacht aan een printer die we gebruiken voor het printen van documenten. Een 3D-printer is net een kleine fabriek en kan zo groot zijn als een tuinhuis. Laagje voor laagje wordt het digitale 3D-bestand geprint in een tastbaar object. Het printen van Giel duurde rond de 14 uur.

Het doel van deze actie is om zo veel mogelijk geld op te halen voor het Rode Kruis. Daarnaast wil Ground3d 3D-printen onder de aandacht brengen bij een breed publiek.

Ground3d
Ground3d is opgericht door een groep gepassioneerde jonge ondernemers, met ervaring in meerdere vakgebieden, van productontwikkeling en e-commerce, tot evenementenorganisatie en marketing. Gedreven door de nieuwe kansen die 3D-printen te bieden heeft, is Ground3d vastberaden om samen met partners en opdrachtgevers de grenzen van deze technologie te verkennen.

Ground3d draagt ook bij aan de kennisoverdracht van 3D-printen bij een breder publiek. Door middel van presentaties, live demonstraties, speciale evenementen, expo’s en advies op maat wil Ground3d iedereen wegwijs maken in de 3D wereld.

Links:
Serious Request
Veilingobject Spaartpot hoofd Giel Beelen
Ground 3d

Geef een reactie


Let op! Na het inloggen met FaceBook wordt u automatisch doorverwezen naar de homepage. Eenmaal ingelogd kunt u vervolgens onder elk artikel een reactie plaatsen.