Windows 8.1 ondersteunt 3d-printen

Microsoft senior product manager Jesse McGatha heeft tijdens een 3d-print conferentie in Chicago toegelicht waarom Microsoft heeft gekozen voor een volledige integratie van 3d-printen in de update van Windows 8.1.

Met de mogelijkheid om direct te printen via het plug-n-play principe en de ondersteuning van diverse drivers en bestandsformaten wil Microsoft inhaken op de huidige trend van 3d-printen. Ondanks de kritiek dat 3d-printen voorlopig geen populaire huishoudelijke bezigheid zal zijn wil Microsoft toch investeren in de techniek. Deze update werd al eerder verwacht en wordt inmiddels zeer enthousiast ontvangen. Uitgangspunt van Microsoft is dat 3d-printen vooral eenvoudig en toegankelijk moet zijn zodat iedereen in staat is om thuis te produceren vanaf een consumenten PC.

Visiewindows-8_1
Microsoft maakt op haar blog duidelijk dat 3d-printen vanuit huis de bestaande industrieën geen concurrentie zal brengen maar dat het zeker mainstream zal worden. Microsoft wil vooral het creatieve proces van kunstenaars en ontwikkelaars aanmoedigen en ziet er potentie in dat iedereen thuis onderdelen kan produceren.

Lees er meer over op The Microsoft Blog

Een videopresentatie over 3d-printen met Windows 8.1: