LEGObot: 3d-printer van Lego

Matthew Krueger heeft zelf een oplossing bedacht voor de dure 3d-printers die nu overal te koop zijn. Hij heeft er zelf een gebouwd van Lego en het werkt.

De LEGObot, een stuk goedkoper, maakt de ervaring van 3d-printen voor meer mensen toegankelijk.  De patronen die als filament gebruikt worden zijn overal verkrijgbaar. Deze printer gebruikt namelijk lijmpatronen. Vergelijkbaar met een lijmpistool verwarmt de printer de patronen. De lijm stolt direct na het printen waardoor het mogelijk is een vorm te bouwen.

lego 3d printer
Ontwerp
Een grappige oplossing voor wie niet kan wachten met sparen voor de aanschaf van een 3d-printer. Het resultaat laat wel te wensen over maar dat mag de pret niet drukken toch? Matthew heeft de instructies online staan zodat iedereen zijn ontwerp kan gebruiken voor het bouwen van een eigen LEGObot 3d-printer.

Bekijk hier de instructies voor het bouwen van een eigen Lego 3d-printer.

De Lego 3d-printer in actie: